Amikor a képzés nem is igazán képzés

Amennyiben az üzleti szférában való haladás, az önbizalmunk fejlesztése, illetve a karrierünk felfuttatása a célunk, tehát szeretnénk megfelelni a digitális világ által támasztott kritériumoknak, az online workshop témakörében mazsolázgatva egészen biztosan nem fogunk csalódni. Mit takar egészen pontosan a workshop kifejezés és miért élvez hatalmas népszerűséget a cégvezetőktől kezdve, a magánszemélyeken keresztül egészen a friss vállalkozókig

Robbanásszerű fejlődés

A technológiai innovációk megreformálták az egész életünket. Az internet számos előnyét a hasznunkra fordítva, lépést tarthatunk a korral, a világ változásaival és egy sor hasznos készséget fejleszthetünk ki magunkban. Óriási hiba lenne azt gondolni, hogy a személyes fejlődés korlátok közé van szorítva. Számos online workshop elérhető, vagyis hasznos kompetencia-fejlesztő tanfolyamok az ékes bizonyítékai annak, hogy önmagunk fejlesztésének nincs határa. Az internet remek táptalajt nyújt a tanulásra, ami különösen az üzleti életben való boldogulásban, a vállalkozásunk fejlesztésében, népszerűsítésében nyújt utolérhetetlen segítséget.

Minden a Grow with Google kezdeményezéssel indult

A címszereplő nemzetközi kezdeményezés lényege az emberek költségmentes segítése annak érdekében, hogy könnyebben találják meg a számításaikat az üzleti szférában. A Google workshop idehaza is népszerű képzésnek számít. Néhány évvel ezelőtt, kifejezetten a hazai közönségre optimalizálva vált elérhetővé az úgynevezett Digitális Workshop projekt, aminek fogadtatása egyöntetűen pozitív visszhangra lelt. A kezdeményezés célja nem tér el a nemzetközi törekvéstől. A főként kis- és középvállalkozások igényeire kalibrált tanfolyamok abban segítik a résztvevőket, hogy azok a megszerzett tudással képesek legyenek az internet előnyeit a lehető leghatékonyabban a hasznukra fordítani.

Mire számíthatnak a résztvevők az online workshop keretén belül?

Az online és offline képzések során, a résztvevők többek között megismerkedhetnek a weboldalak készítésével kapcsolatos tudnivalókkal, a keresőoptimalizálásban rejlő potenciállal, az üzleti kommunikáció vagy a programozás alapjaival és a saját vállalkozásaik népszerűsítésének módszereivel. Persze csak néhányat említettünk a valóban színes spektrumon mozgó témakörök közül.

Nemcsak elméleti tudással gazdagodunk

A Grow with Google tanfolyamok elvégzésével nemcsak elméleti tudnivalókkal leszünk többek. Számos marketinges eseményen például gyakorlati feladatok elvégzésére ösztönzik a résztvevőket. Így azok láthatják a már korábban elsajátított ismeretek hasznát a való életben megvalósítva. Mit nyerhetünk a workshopok segítségével? Legyen szó magánszemélyekről, a fejlődés reményében regisztráló régimotoros cégvezetőkről vagy lelkes startup-os vállalkozókról, az online workshop révén mindenki a saját igényeire szabva kizárólag profitálhat. A résztvevők ugyanis felfedezik a digitális világ eszközeinek gyakorlati hasznát és azok hasznosításának optimális módjait, illetve javíthatják a nyilvános fellépésüket, megtanulhatják, hogyan kell megfelelően kiépíteni az online jelenlétüket stb. Amint azt láthatjuk, a tanfolyamok nemcsak a haladóknak, de a kezdőknek és profiknak egyaránt gyümölcsöző eredménnyel szolgálhatnak.

Mennyi időt vesznek igénybe a tanfolyamok?

Nos, ez valóban változó. Vannak ugyanis olyan kurzusok, amelyek csupán egy-két modulból állnak. Ezek elvégzése körülbelül 1 órát vesz igénybe a regisztrált személy részéről. Léteznek olyanok is, amelyek 20-26 modult foglalnak magukba. Az utóbbiak már komolyabb elköteleződést igényelnek a jelentkezőktől, ugyanis az elvégzésük akár 40 órát is igényelhet. A munkánk gyümölcse természetesen nem marad el, hiszen a megszerzett tudás mellett, a nagyobb lélegzetvételű tanfolyamok esetén elismert minősítést is kapunk. A szóban forgó minősítés kifejezetten előnyössé teszi a CV-t az állásinterjúk során, hiszen bizonyítja, hogy tisztában vagyunk a digitális marketinggel kapcsolatos tudnivalók, fogalmak alapjaival.

Személyre szabott megoldások

A Google workshop által a tanulást, így a saját fejlődésünket a lehető legapróbb részletekben is a személyes igényeinkre simíthatjuk. Ehhez nem kell mást tennünk, csak górcső alá venni a saját személyünket, meghatározva azt a területet, ahol vannak még fehér foltok, hiányosságok a tudásunkban. Plusz előny, hogy a saját tempónkban tanulhatunk, rugalmasan, emellett pedig akkreditált minősítéssel is gazdagodhatunk.

A kreatív workshop is érdemel néhány szót

Eddig többnyire az üzleti fejlődésre fókuszálva beszéltünk a workshop-okról, holott a paletta ennél jóval színesebb. Léteznek ugyanis úgynevezett kreatív tanfolyamok is, amelyekkel a bennünk rejlő művészt, alkotót táplálhatjuk. Ezek a tanfolyamok szintén ölthetnek online illetve offline formát egyaránt. A festésre, a hobbicukrászatra és egyéb kreatív tevékenységekre koncentráló workshopok olyan gyakorlati tudással vértezik fel a jelenlévőket, amelyekkel nagyobb sikert érhetnek el nemcsak a mindennapokban, de akár az üzleti világban is.