Split klíma vásárlási tanácsok: melyiket válasszam?

Split klíma

Ha valaki eldöntötte, hogy légkondit vásárol, és hosszútávon gondolkozik, tehát egy olyan szerkezetet akar, amelyik 5 év múlva is modernnek, sokoldalúnak bizonyul, akkor csakis egy fajta jöhet szóba, méghozzá a split változat. A klímaszakáruház.hu weboldalon minden szükséges információt megtalálhat a megfelelő split klíma kiválasztásáról.

De miért is annyira jó ez a típusú klíma, miben rejlik a titka? Nos, a split klímaberendezések egyik legfontosabb előnye, hogy azokat szinte bárhova fel lehet szerelni. Az egyik kedvelt megoldás az oldalfalakra szerelhető szerkezet. Azonban bátran lehet dönteni a mennyezeti, vagy padlóra állítható berendezés mellett is.

Mindegyik modellel jól jár az ember. Az elhelyezés egy cseppet sem befolyásolja a teljesítményt. Ezek mellett ki kell térni a kazettás változatra is, amelyiket sokan csak álmennyezeti klíma néven ismernek. Ezt az elkészített álmennyezetbe lehet illeszteni. Ekkor tulajdonképpen plusz helyigénye sincs a szerkezetnek és nem is látszik.

Hotelekben, éttermekben és klubokban is nagyon népszerűek ezek a fajták. Ott van még a légcsatornás megoldás. Ennek a lényege, hogy a légtechnikai eszközök, és a hűtőtestek légcsövekkel vannak összekapcsolva az álmennyezetbe illesztett befúvó és elszívó elemekkel. Ennek eredményeként pedig nincs a szerkezetnek plusz helyigénye.

Amikor valaki egyszerre szeretne több, kisebb szobát lehűteni, akkor is jó választás a split, csak egy kicsit más kiszerelésben. Ekkor a mono split kültéri egységek helyett, jó választás a multi split változat. Ennél egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik. Ezeket gyakran alkalmazzák lakásoknál, házaknál és irodáknál egyaránt.

Itt a beltéri egységek működhetnek párhuzamosan, ami azt jelenti, hogy egyidejűleg ugyanazt a beállítást is lehet alkalmazni ezeken, illetve lehetnek külön irányíthatók. Ekkor sem szükséges kompromisszumokat kötni a kialakítást tekintve és nyugodtan lehet rugalmasabbnak lenni. Ez azért van, mert a rendszerek szintén elérhetőek a fent említett változatokban.