Kismama diéta a kicsi érdekében is

Kismama diéta

Rendkívül fontos a várandósság ideje alatt az egészséges súlygyarapodás, hiszen ebben a periódusban a kismamák nemcsak a saját egészségükért, hanem a magzat rövid távú és a születendő gyermek hosszú távú egészségéért is felelős. Az alakorvoslas.hu weboldalon megismerhető kismama diéta alkalmazása igencsak ajánlott, hiszen ezt egy magas tudású doktornő állította össze, név szerint dr. Farkas Kitti.

Azon kívül, hogy nehezebb teherbe esni, sok problémát okozhat a túlsúly is a terhesség ideje alatt, a kismamára nézve például nő a magas vérnyomás, a terhességi cukorbetegség, a trombózis, tüdőembólia, a műtét után elhúzódó sebgyógyulás kialakulásának a kockázata.

Ráadásul növeli a spontán vetélés, a koraszülés és a császármetszés veszélyét is. A gyermeket tekintve pedig, nagyobb a fejlődési rendellenességek, fiatalkori cukorbetegség, keringési, viselkedési és gondolkozási zavarok, valamint az asztma jelentkezésének a rizikója. Ezeket elkerülendő, tanácsos a kismama diéta folyamatát pontosan betartani a várandósság alatt.