A bojli íze döntő lehet

Kell a sok bojli
Kell a sok bojli

Amióta az emberek horgászni járnak, folyton keresik azt a tökéletes csalit, amelyik minden halat a horogra vonz. A mai modern technika és a folyamatosan bővülő tudomány egyre közelebb jár az ilyen megoldásokhoz. Már eddig is jó úton járnak a bojli kialakításának terén. Egy kis fejlesztés és már lehet meg is lesz az univerzális csalétek.

Tudjuk, hogy a halak nagyon érzékeny szervekkel rendelkeznek és az ízek vonzzák őket. Ebből kiindulva, olyan íz világot próbálnak kialakítani, aminek az élőlények egyszerűen nem tudnak ellenállni. Ehhez nagyban hozzájárulnak maguk az alapanyagok, de pluszba is lehet keverni olyan összetevőket, amelyek jó hatást fejtenek ki. Ebben a tekintetben megkülönböztethetjük az édes és büdös ízeket egymástól.

Az édes változatban sokféle gyümölcs zamata benne lehet, mint a banán, eper, ananász, barack és egyebek. A büdös ízeket pedig a halas, kagylós, rákos és fűszeres aromák jellemzik leginkább. Mivel számos színű és egyben aromájú lehet a bojli, sok esetben igazi kihívást jelent maga a választás is, hogy melyikkel halásszunk.