Üzletvilágítás gazdaságosan? Van rá megoldás!

Gazdaságos üzletvilágítás
Gazdaságos üzletvilágítás

A kereskedelemben sokszor a legapróbb részletnek is óriási jelentősége van az eladás növelésében. Márpedig az üzletvezetők, bolttulajdonosok számára ez fontos dolog. Bár az üzletvilágítás sokak számára nem tűnhet mérvadónak a profit növekedésében, valójában igencsak meghatározza az eladások számát. Ugyanúgy, mint a díszes termékcsomagolások, a kellemes fényviszonyok is fontosak lehetnek a boltok működésében.

Ugyanakkor arra is figyelni kell, nehogy átessünk a ló túloldalára és olyan sokat költsünk a modern üzletvilágítás megoldására, hogy az már bevételcsökkenést jelentsen. Az egyensúlyt megtalálni nem könnyű feladat, főleg egy nagyobb alapterületű áruház vagy bevásárlóközpont esetében. A sok lámpatest és ezek fogyasztása ugyanis komoly mértékben megnövelheti a kiadásokat, ha nem tervezzük meg alaposan az üzletvilágítás kialakítását. Érdemes a LED technológia mellett dönteni ilyen esetekben.

Tény, hogy a beruházás költsége nagyobb lesz, mintha hagyományos égőket szerelnénk fel, de az energiafogyasztás jóval alacsonyabb lesz. Így a LED technológiával kialakított üzletvilágítás pár hónap alatt megtéríti az árát, ugyanakkor kellemes fényárban fog pompázni a kereskedelmi egység. Számtalan lehetőség közül lehet választani ezen a téren, hogy mind gazdaságilag megfelelő legyen, mind pedig a bolt hangulata megmaradjon.

A mélysugárzós lámpáktól kezdve, az álmennyezetbe építhetőkig és a sínes megoldásokig van bőven választék a szaküzletekben és az internetes áruházakban. A korszerű és elegáns üzletvilágítás akár vásárlócsalogató is lehet, ezért alaposan meg kell fontolni a lehetőségeket, mielőtt belevágunk. Érdemes kikérni a szakértők tanácsát is és esetleg meg lehet nézni a már működő üzletekben, hogy milyen hatást kelt a különböző megoldás. A lámpatestek és a szükséges felszerelések, amelyek nélkül nem lehet kivitelezni az üzletvilágítást, a pontlight.hu weboldalon is megvásárolhatóak. Itt további információkat és részleteket is megtudhat a LED termékekkel, valamint az üzletvilágítás fontosságával kapcsolatban.