Tudnivalók az új cob led modellről

COB LED
COB LED

A ledek területén folyamatosan új típusokat bocsájtanak eladásra, hiszen minden folyamatosan fejlődik. Pontosan ezért készült el a cob led is, ami különböző előnyökkel bír a hagyományos modellekkel szemben. Teljesítmény szempontjából mindenképp megéri ezt megvenni, hiszen az alumíniumhordozóra számos led chip van beültetve, ami nagymértékben növeli a teljesítményt. A legnagyobb, jelenleg legyártott modell akár 200 W-os is lehet.

Úgy is szokták még emlegetni ezt a ledet, hogy mcob led. Tehát ha ezt az elnevezést hallja, akkor tudnia kell, hogy pontosan ugyanazt jelenti, mint a fent említett cob led. A power led típusokkal ellentétben ezen a fajtán számtalan chip lehet. Például a 3 W-os led, amit a webáruházból is megrendelhet, 15 darab chipet tartalmaz. Ha pedig egy nagyobb teljesítményűről beszélünk, például egy 20 W-ról, akkor itt már körülbelül 100 chip került felhelyezésre. A cob led kialakítása, valamint a mérete is változatos.

Megtalálható a klasszikus négyszögletes típus, de szabálytalan alakzatot is készítenek szükség esetén. Amikor pedig a cob led színei kerülnek szóba, minden egyes típus elérhető, amit már megszokhattunk a power led esetében. Tehát a hideg, meleg vagy semleges fehér, zöld, kék, narancssárga vagy az infra és UV led egyaránt megrendelhető. Nyilván az, hogy milyen színt keres, függ attól, hogy milyen célra akarja használni a diódákat. Világításra főként a fehér árnyalatai használatosak, és ezeket nagyon jó áron meg is rendelheti a megaled.hu oldalról.

Részletes technikai leírást is talál minden termékről, hogy pontosan tudja, mit vásárol meg. Az egyik legnépszerűbb termék a 3 W cob led, így hát, amennyiben ilyet keres, nem kell máshova mennie. A kategóriáján belül ez a típus a legolcsóbb, de ez nem zárja ki a jó minőséget. Sokkal könnyebben lehet hűteni őket, mint a power ledeket, valamint a színük is nagyon szépen sugárzik. Érdemes szétnéznie a webáruházban, hiszen a ledes megvilágítás egyre fontosabb és elterjedtebb. Tudjon meg mindent a cob led tulajdonságairól, és rendeljen néhány kattintással!