Tudja, hogy mennyibe kerül a tandíj és az albérlet?

Gyermek előtakarékossági számla
Gyermek előtakarékossági számla

Ahhoz ma már kétség sem férhet, hogy a diploma nélkülözhetetlen a boldoguláshoz. Bár adódnak ellenpéldák is, de tény, hogy a felsőfokú végzettség olyan kapukat nyit ki a munkerő-piacon, amelyek garantáltan zárva maradnának a papír nélkül. De mégis mennyibe kerül megszerezni a diplomát? Sokan vannak, akik a család rossz anyagi körülményei miatt kénytelenek lemondani a felsőoktatásban történő részvételről. Bár a Diákhitel egyfajta lehetőségként áll az érintettek előtt, de csak abból lehetetlen finanszírozni a tanulmányokat, ráadásul egy életen keresztül törlesztheti majd a fiatal a felvett összeget. Mi a megoldás? Mit tehetünk szülőként annak érdekében, hogy a gyermek ne szenvedjen semmiben hiányt a felsőfokú tanulmányok ideje alatt?

Már a gyermeke születésekor elkezdhet félrerakni a gyermek előtakarékossági számla igénylésével, így több milliót spórolhat meg addigra, amikor valóban nagy szükség lesz a jövő megalapozása érdekében a pénzre. A felsőoktatásban való részvétel nem csak a félévente több százezer forintra rúgó tandíjak miatt kerül nagyon sokba, hanem a fiatal megváltozott életkörülményeinek apropóján is. A nappali tagozatos képzésben való részvétel napi jelenlétet követel meg az egyetem, főiskola városában, tehát a lakhatást valahogy mindenképpen meg kell oldani. Az albérleti díjak a vidéki nagyvárosokban 40 ezer forint környékén kezdődnek, a fővárosban pedig nem ritka a 90-100 forint sem.

Mindezekhez hozzájön még a tankönyvek, jegyzetek jelentette plusz kiadás és a mindennapi megélhetés, melyek finanszírozása akkor sem egyszerű, ha mellette dolgozik a hallgató. Tegyen már most annak érdekében, hogy gyermeke anyagi lehetőségei biztosítva legyenek a diplomaszerzésig!