Tiszta vizet biztosít a kútvíz szűrő

Kútvíz szűrő

A statisztikák szerint, hazánk lakosságának 15 % saját forrásból kapja az ivóvizet, azonban ezeket a környezetvédelmi hatóságok egy esetben sem ellenőrzik. Ezért is halmozottan fontos, hogy a magán-kutak tulajdonosai mielőbb kútvíz szűrő rendszereket telepítsenek és évente legalább egyszer teszteljék az ivóvíz tisztaságának szintjét, hogy elkerüljék a víz szennyeződését.

Amennyiben azt fontolgatja, hogy Ön is saját kutat furat az udvaron és kútvíz szűrőt is tervez felszerelni, akkor tudnia kell, hogy a kútfúró vállalkozások mindegyike az állam által kiadott engedéllyel kell rendelkezzenek és szigorú iránymutatásokat kell követniük a munkálat során.

Úgy kell megépíteni ezeket a vízforrásokat, hogy esővíz ne essen bele, mivel az képes összegyűjteni a baktériumokat és más káros részecskéket a talajból és bevezeti azokat az ivóvízbe. Egy jó kútvíz szűrő elhelyezése kulcsfontosságú a telepítésnél, mert biztosítja a környezetvédelmi hatóságok által jóváhagyott tisztasági szintet az ivóvíz ellátásban.