Tetőablak szúnyogháló – egyszerű megoldás a bonyolult kérdésre

A tetőablak szúnyogháló praktikus megoldás
A tetőablak szúnyogháló praktikus megoldás

A tetőtéri szobák igen praktikusak és a gyermekek nagyon szeretik, főleg a pazar kilátás miatt. Azonban sok olyan probléma is felvetődik, ami egy földszinti szoba esetén fel sem merül. Az egyik komoly problémát a tetőablak szúnyogháló felszerelése jelenti.

A hagyományos ablakokra szerelhető szerkezetek ebben az esetben szóba sem jöhetnek, hiszen az akadályozná a nyílászárók nyitogatását. Arra pedig szükség van, hiszen rendszeres szellőztetésre a tetőtérben is nagy szükség van. A másik probléma, a túlzott felmelegedés elleni védelem megoldása a nyári hónapokban.

Szintén nem alkalmazhatóak a hagyományos árnyékoló megoldások a döntött tetőtéri ablakokon. A meleg szobákban viszont a szúnyogok is jól érzik magukat. Szerencsére van megoldás, hiszen kapható ma már olyan tetőablak szúnyogháló is, amelyik belülre szerelhető fel, így nem akadályozza az ablakok nyitását és becsukását.

Ugyanis egy sínpáron elcsúsztatható a szúnyogháló és ezáltal fel lehet húzni, hogy odaférjünk az ablakhoz, majd vissza lehet húzni, hogy megakadályozza a vérszívók invázióját. A tetőablak szúnyogháló nem akadályozza a kilátást és a külső illetve belső hő-védő rolók felszerelését sem.