Teflon szalag használata könnyen, olcsón, eredményesen

Teflon szalag

Biztosan sokan emlékeznek még arra az időre, amikor kizárólag kenderkócot használtak csőmenetek tömítésére. Viszont napjainkban már a teflon szalag használata vált általánossá. A több csővezetékből összeállított öntözőrendszereknél például, az illesztéshez különféle idomokat használnak, de a meneteknél mindig marad egy előre nem látható méretű rés.

A víz szivárgásának elkerülése miatt, tömítőanyagot kell alkalmazni, a szabad rések lezárására. Fontos, hogy ezek az anyagok hosszú élettartamúak és ellenállóak legyenek. A teflon szalag használata tiszta, egyszerű és az említett kritériumoknak is megfelel

Sokoldalúan felhasználható, nyújtható, nem ragad, nem levegősödik és a szélsőséges időjárási viszonyokat is jól bírja (hőálló -240 és +260 C fok között). Magas nyomásnak, különféle kémiai anyagoknak, vegyszereknek is ellenáll, ráadásul elég olcsón beszerezhető. Utólag már sajnos nem tudunk igazítani az elvégzett tömítésen. Tehát, amennyiben túltekertük, akkor újra kell kezdenünk a szalagozást.