Teakülönlegességekért nem kell messze utaznunk

Teakülönlegességek
Teakülönlegességek

Ismeri Ön a sült teák titkát? A név hallatán sokan valószínűleg valamilyen exotikus termékre gondolnak, amit valahol a világ másik felén fogyasztanak. Pedig ezek a teakülönlegességek tőlünk nem is olyan távol, Csehországban hagyományos italnak tekinthetőek.

A sült tea tulajdonképpen szinte bármilyen gyümölcsből készülhet. Fogyasztható hidegen és melegen, az évszaknak megfelelően. A teakülönlegességek titka, hogy a gyümölcsöket felhasználás előtt egy hőkezelési eljárásnak teszik ki.

Tulajdonképpen rövid ideig magas hőfokon kezelik. Így egyrészt elpusztítják a gyümölcs felületén megtapadt baktériumokat, gombákat, ezáltal tartósítják a terméket. Ugyanakkor a hőkezelés során olyan íz és illatanyagok szabadulnak fel, amelyek a friss gyümölcsben nem érezhetőek, vagyis új, különleges íz-világgal ismerkedhetünk meg.

Az ilyen teakülönlegességek nem szerezhetőek be minden áruházban, de még a szaküzletekben sem bukkanhatunk rá mindig. Ha szeretné megkóstolni a sült teát, akkor a Latin negyed webáruházban kell körülnéznie.