A pozitív gondolkodás hatalma és az élő példája

A pozitív gondolkodás hatalma

Sokan ábrándulunk ki különböző dolgokból az életünk folyamán. Megbántanak minket, elveszítünk embereket, akiket szerettünk, néha még saját magunkat is. A pozitív gondolkodás hatalma azonban olyasmi, amit nem szabad lebecsülni semmi szín alatt.

Horváth Nikolettát több veszteség érte, mint amennyinek egy embert szabad lenne érnie egy életben. Betegsége miatt folytonos orvosi vizsgálatokra, dialízisekre jár és ezt is csak vakvezető kutyája, Lili segítségével teheti meg. Azonban Niki az őt ért csapások ellenére sem adta fel a harcot és úgy döntött, a gyógyíthatatlan kór ellenére is élni fogja az életét.

2014-ben egy országos szavazáson ő kapta meg az „Év embere” címet és nem véletlenül, hiszen addigra már internetes naplója, inspiráló cikkei nagy népszerűségnek örvendtek. Niki sokat tud tanítani nekünk, hiszen ő teljesen máshogy látja a világot. Öröm ABC című könyvében a szeretet erejéről, a pozitív gondolkodás hatalmáról és a belső békéről ír, amire egy hosszú és megpróbáltatásokkal teli úton talált rá.