A porckopást jobb megelőzni

Artrózis és prockopás
Artrózis és porckopás

Az artrózis vagy más néven porckopás igen kellemetlen tünetekkel járhat és azonnali kezelést igényel. Tény, hogy hosszú idő alatt alakul ki és sokszor még a komolyabb állapot sem jár különleges tünetekkel. Ezért az Ön dolga, hogy az egészsége érdekében megismerje az artrózis és a porckopás tünetei és kezelése témájában szereplő információkat, akár az oldalról is.

A porckopás tünetei között megemlíthető az ízületi fájdalom és merevség érzete a mozgás során, főleg akkor, amikor bizonyos aktív tevékenységeket végez. Szintén figyelmeztető jel az ízületek eldeformálódása mozgást követően. Az ízületi rugalmasság is megszűnik és az ujjak esetében csontos kinövések jelenhetnek meg.

Az artrózis kezelése esetében a legjobb védekezés a megelőzés. Nagyon fontos a rendszeres testmozgás, a hölgyek esetében pedig különösen nagy szerepe van annak, hogy milyen lábbelit viselnek. A csontok megerősítésére a D-vitamin nagyon fontos. Több információért az artrózis és a porckopás tünetei és kezelése terén forduljon bizalommal a weboldalhoz!