Nő a kereslet a rosé bor iránt

Rosé bor
Rosé bo07

Aki nem kedveli igazán a vörösborokat, de a fehéret sem mondhatja a kedvencének, vagy már unja, annak érdemes kipróbálni a rosét. Ugyanis a rosé bor, noha vörösbornak számít, sokkal könnyebb mint a vörösbor. Rózsás színét annak köszönhetjük, hogy a kékszőlőből készülő bor csak rövid ideig ázik a héjon, így színe a vörösbornál jóval világosabb, aromája pedig sokkal könnyedebb és gyümölcsösebb. A rosé bor reduktív technológiával készül, aminek a célja, hogy ellenőrzött hőfokon lassan erjed a lé, az eredménye pedig az illatos, gyümölcsös ízek megtartása.

A borászok többsége is szereti a kísérletezést és a kihívásokat, talán így született meg a rosé bor, aminek a készítése valamelyest eltér a hagyományostól és egy kis technológiai beavatkozást igényel. Mivel a fogyasztók egyre inkább kedvelik ezt a borfajtát, így a termelők is nagyobb kedvvel vállalják a kísérletezést, hiszen tudják, hogy a végeredményt el tudják majd adni. A legjobb az, amikor vásárló és termelő ilyen módon össze tud dolgozni.