Nem mindegy kire bízza a gázkészülék szerelést

Modern gázkészülék

Nem minden esetben a készülék cseréje a megoldás. Ráadásul a javítás szinte minden esetben sokkal olcsóbbnak számít. Ha tartósan szeretné megjavítani gázkészülékét, érdemes profi szakemberre bíznia a munkát. Profinak pedig nem azt nevezzük, aki megállapítja, hogy nem működik, mert arra mindenki képes. Az egyszerű készülék cseréjével mindent el lehet intézni. Nem árt utánajárni, hogy az illető szerelő melyik gyártó viszonteladója.

De az is gyanúra adhat okot, hogyha ez bizonyos márkát kifejezetten ajánl. Sokszor azzal kezdik a mondandójukat, hogy nem csoda, hogy elromlott, hiszen ez egy silány minőségű gázkészülék, de ő tud egy sokkal jobbat, ami nagyon olcsó és nagyon jó. Nem kell feltétlenül elhinni ezeket a kihagyhatatlan ajánlatokat. Egy igazi szerelő minden esetben megvizsgálja, hogy meg lehet- e javítani a készüléket.

Ezek összetett rendszerekkel rendelkeznek, apró alkatrészekkel, amiből elég ha egy nincs megfelelő állapotban és máris kész a baj. Még a 10, 15 éves modelleket is meg lehet javítani, mivel még manapság is gyártanak ezekhez alkatrészeket. Egy ilyen berendezést nem 1-2 évre vesz az ember. De az is a szerelő dolga, hogy ismerje azokat a forrásokat, ahonnan olcsón be lehet szerezni a minőségi cserealkatrészeket, különben biztosan azt fogja javasolni, hogy inkább vásároljunk több 100 ezerért másikat.

A felületes hozzáállás mindig gyanúra ad okot. De még mindig jobban járunk, hogyha belefutunk egy ilyenbe, mint amikor egy önjelölt szaki kezd el kontárkodni, mivel ezzel már az otthonunk biztonságát is veszélyeztetheti. Hogyha valahol szivárog a rendszer, azt mindenképp szakszerűen kell elhárítani. Nem érdemes toldozni, foltozni, mert nem ez kifizetődő megoldás. Hogyha szeretnénk profi szakembereket, akkor tárcsázzuk a budapesti szerviz telefonszámát, ami +36 30 905-6138, de ha Pest megye más részén élünk, akkor a 06-20/363-0451 számra lesz szükségünk. A viz-gaz-futes-szerelo.com szakemberei készséggel állnak a rendelkezésünkre, minden problémás helyzetben.