Mivel mosták régen a ruhát? Egy kis történelem.

Szárítógépek
Szárítógépek

A mosógépek az ötvenes évektől kezdve terjedtek el a háziasszonyok legnagyobb örömére. Még azok is kedvelik ezt a berendezést, akik nem rajonganak a sokféle háztartási készülékekért. Ugyanis a kézi mosás igen fárasztó munka, amely jócskán igénybe veszi az ember kezeit és derekát.

Ma már szinte minden háztartásban van mosógép, de a http://www.mosoda.hu/ weboldalon egy olyan mosodát találhat, amely önkiszolgálóként működik. Mosó- és szárítógépeink között találhatóak nagy kapacitásúak is, így akár a család minden tagjának ágyhuzatát, illetve nagyobb darabokat, pl. takarókat, plédeket egyszerre is ki lehet mosni.

A nagyobb darabok mosása mindig nehézséget okoz, hiszen a házi mosógépbe nem férnek be, kádban mosni pedig igen körülményes. Régen az emberek ahhoz voltak szokva, hogy sokkal ritkábban mostak, hiszen ezt kézzel csinálni nem egyszerű. A http://www.mosoda.hu oldalon megtalálhatóak áraink és szolgáltatásaink is.

Sokan azért is keresnek fel bennünket, mert nálunk egyszerre tudnak nagyobb mennyiségű ruhát mosni, és nem kell otthon többször bekapcsolni a gépet. Ha az ember kiszámolja, így takarékosabb is. Attól nem is beszélve, hogy kevesebb mosószer szükséges így, tehát a környezet is jól jár. A http://www.mosoda.hu oldalon a felhasználási feltételek is megtalálhatóak.

Ugyanis a mosási díjban a mosó- és öblítőszer is benne foglaltatik. Akinek bármilyen okból kifolyólag ez nem felel meg, úgy természetesen, a saját tisztítószereit is hozhatja. Ezzel a mosási díj nem lesz kedvezőbb. Egyre többen teszik le voksukat a természetes hatóanyagú mosószerek mellett. Hiszen ezek is vannak annyira hatékonyak, mint a vegyi alapúak. Óriási előnyük, hogy nem szennyezik a környezetet, elsősorban a vizeket, és előállításuk során sincs környezetszennyezés. Hátrányuk, hogy drágábbak, mint a vegyi úton előállítottak. A http://www.mosoda.hu oldalon található mosodánk támogatja a környezetbarát megoldásokat, de jelenleg a szolgáltatási árba beszámított mosószer még a hagyományos, vegyi úton előállított.