Miről is szól az NKH vizsga?

NKH vizsga

Manapság már szinte mindenki hozzájuthat gépkezelő jogosítványhoz, akinek megvan az OKJ szakképesítő bizonyítványa. Emellett nagyon fontosnak bizonyulhat az NKH vizsga letétele és az ezt igazoló okirat megszerzése, amelyik nem csupán hazánkban, hanem egész Európában érvényes, illetve számos területen dolgozhat ennek a birtokában a tulajdonos.

Az NKH vizsga letétele után kapott gépkezelői jogsi igazából nem más, mint egy kombinált hatósági dokumentum, amely több fajta gépcsoportra vonatkozhat.

Ezért is van az, hogy valakinek földmunkagép kezelő, targoncavezetői vagy épp emelőgépkezelői jogosítványa van. Manapság gyakran megesik, hogy valakinek egyszerre három géptípusra van bizonyítványa, amivel aztán különböző ágazatokban lehet dolgozni. Idetartozik mondjuk az építőipar, logisztika és sok más.

Ezért is jó ötlet azoknak az NKH vizsga letétele, akik nem rendelkeznek piacképes végzettséggel és nincs szakmájuk, de éreznek valamilyen affinitást a gépkezeléshez, mert ezzel könnyebben lehet munkát találni, nem csupán Magyarországon, de Európa számos országában egyaránt.