Mi a különbség a Big Maki és a Nigiri között?

Big Maki és Nigiri sushi
Big Maki és Nigiri sushi

A japán konyha különleges fogásai világszerte ismertek és kedveltek. Azonban sokan nem tudják a sushiról, hogy számtalan változata létezik. Alapját minden típusnak a rizs képezi és a feltétek is gyakran hasonlóak.

A fő különbség az elkészítés és a tálalás módja között van. A sushi.hu weboldalon megismerkedhetünk az alaptípusokkal. A Big Maki a klasszikus formája a sushinak, ami mindenki előtt ismert.

A főtt rizst egy szárított algalapba, úgynevezett noriba tekerik. A közepén töltelék található, ami igen változatos lehet. Gyakran használnak nyers haldarabokat, kaviárt, zöldségeket, illetve tengeri herkentyűket. A Nigiri sushinak kézzel formált ovális rizs képezi az alapját és a tetejére kerül a szósz, illetve a feltét, ami szintén többféle lehet.

Egyes esetekben ezt is átkötik vékony nori csíkokkal, hogy a feltét ne essen le az ételről. A sushi.hu honlapon megismerkedhetünk még többet, valamint a fent bemutatott típusok változataival is. Ha meg akarjuk ismerni a japán konyhát, akkor érdemes mindet megkóstolni.