Méhpempő kúra tartása betegségek esetén

Méhpempő kúra tartása
Méhpempő kúra tartása

A méhpempő alkalmazása számos betegség területén javasolt lehet, azonban nem árt tudni az adagolásával kapcsolatban néhány dolgot. Csonttörések esetén a méhpempő kúra tartása akár 45-50 napig is eltarthat, hiszen ez alapjaiban véve is egy hosszabb folyamat, mivel szükség van arra, hogy a sebek begyógyuljanak, a csontszövetek újratermelődjenek.

A 45 napos kúra során, napi 2 gramm méhpempő ajánlott evés előtt. A tiszta méhpempő a női meddőség kezelésében is hatékony, ebben az esetben a 28 napos kúra lehet a jó megoldás. Napi 1-2 gramm fogyasztása ajánlott, lehetőség szerint reggel, éhgyomorra, nagyjából harminc perccel az első étkezés előtt. A méhpempő kúra tartása 28 napig tart, majd 28 nap szünet következik, ezután meg kell ismételni.

A méhpempő a depresszió kezelése során is rendkívül hatékony. Ebben az esetben szintén érdemes kúraszerűen alkalmazni, ami nagy általánosságban egy 30 napos periódust ölel fel. Ilyenkor szintén reggel, éhgyomorra ajánlott fogyasztani 2-4 gramm méhpempőt. A méhpempő kúra tartása után, egy-két hét szünetet kell beiktatni.