Magyar és külföldi körutazások a pihenni vágyóknak

autóbuszos körutazások

A kikapcsolódásra minden embernek szüksége van, ezért érdemes megragadni a lehetőséget, még akkor is, ha azért valamivel többet kell tenni. A különféle körutazások remek lehetőséget kínálnak, hogy a világ számos pontját bejárja és személyes tapasztalatokat szerezzen. Bár leginkább a könnyebben megközelíthető célpontok között merülnek fel az autóbuszos körutazások, mert így nem kell hosszú napokat eltöltenie a járműben zötykölődve.

Miként vegye mindez kezdetét, merülhet fel Önben a kérdés, amennyiben eddig még nem volt lehetősége részt venni egyetlen ilyen kiránduláson sem? Ami biztos, hogy nem szabad semmit sem elkapkodnia. Amennyiben szeretne több tapasztalatot szeretni a körutazások tekintetében, akkor először válasszon egy itthoni opciót.

Hazánk rengeteg csodálatos hellyel rendelkezik, ezek pedig csak arra várnak, hogy felfedezzék az emberek. Amennyiben ezt a viszonylag egyszerűbben szervezhető kiruccanást jól lemenedzselte, akkor jöhet az autóbuszos körutazások következő fázisa, ahol már távolabbra merészkedik és elhagyja az ország határait. Itt már garantáltan több izgalom fogja borzolni a kedélyeit.

Sokan döntenek az buszos tengerparti nyaralás mellett

Elég nagy bátorságnak ígérkezik az olcsó tengerparti nyaralás busszal, hiszen a legközelebbi ilyen helyszín Horvátország. Bár szerencsére, viszonylag gyorsan megérkezhet oda, de azért vannak olyan esetek, amik gátat szabhatnak a kellemes időtöltésnek. Az olcsó buszos tengerparti nyaralás egyik alapvető hátulütője, hogy nem mindenki viseli jól az ilyen jellegű utazást.

Sajnos a rosszullét sokakat nem csupán a tengerek hullámain ringatózva egy hajóban érhet el, hanem az aszfalton ugyanúgy. Gyermekkel együtt pedig még nehezebbé válhat a helyzet. Természetesen nem szabad elfeledkezni a nyilvánvaló előnyökről sem.

Az olcsó tengerparti nyaralás busszal, sokkal egyszerűbb, mint repülővel. Nem kell félni a becsekkolás során, hogy a bőröndök elvesződnek, hiszen látni fogja, azok hová kerülnek. Nem mellesleg, az olcsó buszos tengerparti nyaralás során remek kapcsolatokat köthet már az úton olyan személyekkel, akiket addig nem ismert és mire megérkezik a vágyott helyre, már egy kialakult kellemes társaság része lehet, ami a feledhetetlen időtöltést garantálja.

Sarti látnivalók, az igazi tengerparti csoda

Ha valamiben Magyarország szegény, akkor az egyértelműen a tengerpart. Bár a Balaton valódi kis gyöngyszem, de a Sarti látnivalók messze túltesznek bármin, amit a hazai föld adhat. Különösen jó hír, hogy akár már kocsival is, viszonylag gyorsan megközelíthetőek a Görögország Sarti látnivalók.

Természetesen érdemes felkészülni jó néhány órán át tartó utazásra, de ha valaki szereti taposni a gázpedált, akkor ez további élményt jelent. Érdemes minél korábban indulni, illetve inkább elkerülni a nyári főszezont, mert akkor mindent ellepnek a turisták és a forróság is óriási. A Sarti látnivalók ilyenkor nem tudják azt a csodát adni, amit a nyugodtabb időszakban.

A Halkidiki félsziget középső nyúlványán elterülő, alig 1000 lelkes település ragyogó, tiszta tengerpartot kínál. A Görögország Sarti látnivalók továbbá autóval, robogóval és hajóval is felkereshetőek. Mindenképp tekintse meg itt a Narancspartot és fedezze fel az eldugott öblöket!

Mindenkit szeretettel várnak a Pécs látnivalók nevezetességek

A nagyobb kitekintés után érdemes visszatérni kicsit a hazai vidékekre, ahol szintén nem lehet unatkozni. A Pécs látnivalók mindenkit és nem csupán a külföldi turistákat fogadják örömmel. Baranya vármegye székhelye 160 négyzetkilométeres területén, 250-nél több műemlék várja a kirándulókat.

A Pécs látnivalók nevezetességek között azonban még említést érdemel az Állatkert és Akvárium-Terrárium, a MancsRanch, a Szent Péter és Szent Pál székesegyház, a bazilika, de itt még közel sincs vége a sornak. Pécs látnivalók terén igen jól el van eresztve.

Érdemes akár több napot itt eltölteni. Mindenképpen említést érdemelnek az olyan nevezetességek, mint a Ferhád pasa dzsámijának feltárt maradványai, a Kálvária-kápolna, a Zsolnay Kulturális Negyed. A Pécs látnivalók nevezetességek, mind a kultúra, mind a természet kedvelőit magukkal ragadják majd.