Madárriasztó a bő termés érdekében

Madárriasztó kertbe
Madárriasztó kertbe

Minden évben gondosan ápolgatja a kiskertet, de munkája gyümölcsét már nem tudja élvezni, mert néhány szemtelen madár lecsipegeti a félig érett, éretlen gyümölcsöket, zöldségeket és még a virágokban is kárt tesznek? Akkor egy modern madárriasztó nagyon jó szolgálatot tehetne Önnél is.

Az ultrahangos madárriasztó olyan frekvencián működik, ami direkt csak a madarakra van hatással, akik annyira zavarónak tartják ezt a hangot, hogy inkább távol maradnak és máshol keresnek maguknak élelmet.

Ez egy nagyon praktikus és alapjában véve humánus megoldás is, hiszen egyszerű szerkezettel fel tudunk lépni a probléma ellen, illetve a betolakodókat sem bántjuk, csupán olyan környezetet teremtünk, ami számukra kellemetlen, így többé nem tesznek látogatást a környékünkön.

Tudni kell azonban, hogy egyes fajok képesek megszokni ezt a hangot, ezért érdemes az ultrahangos madárriasztó készüléket például színhatású modellel is kombinálni, így az együttes erő biztosabb védelmet garantál. Sőt, egy-egy műanyag nagytestű madár kihelyezése még tovább fokozhatja a védettségi szintet.