Kőzetgyapot hőszigetelés

Kőzetgyapot szigetelés
Kőzetgyapot szigetelés

Az egyre emelkedő energiaárak mind népszerűbbé teszik az utólagos hőszigetelés felhelyezését a falakra. Aki egy kicsit is utánaszámol, és erre sokan rákényszerülnek, az gyorsan rájön, hogy néhány év alatt megtérül a hőszigetelés befektetése.

Erre a célra többfajta anyag készül. A leggyakrabban használt a polisztirol, de a kőzetgyapot is kedvelt. Ez egy olyan hőszigetelés fajta, amely tűzálló, ami fontos a lakóházak és gyárcsarnokok esetében is. A kőzetgyapot két fajtáját kínáljuk webáruházunkban, az egyik a belső falakra, a másik pedig a homlokzatra használható.

A hőszigetelés mellett nagyon jól szigeteli a hangot is. A forgalmas utcákban lakók számára ez legalább annyira fontos, mint a hőszigetelés. Az egész napos dübörgésben való életet el lehet fogadni, bizonyos szintig meg is lehet szokni, de ez nem egy kellemes állapot.

Sokan meglepődnek, hogy a szigetelés felhelyezése után nyáron hűvösebb lesz, télen melegebb, és nagyobb lesz a házban a csend is. A városban élők csak akkor figyelnek fel erre, amikor megváltozik a ház állapota, hiszen az állandó zajban sokan elfeledték, hogy milyen is a természetes csendben élni.