Könnyedén beszerezhető a szauna

Szauna

Egy hosszú és fárasztó nap után, nagyon kellemesen tud esni, amikor befekszünk egy kád meleg vízbe és hagyjuk, hogy az izmaink teljesen ellazuljanak. Ezen az elven alapul a szauna jótékony hatása is. A fokozott hőmérséklet hatására, számos pozitív hatás indul el a szervezetben, többek között méregtelenítő folyamtok, az izzadás következtében.

Voltaképpen egy mesterséges lázat tudunk produkálni, ami arra serkenti az immunrendszert, hogy adjon bele mindent a regenerálásba. Többféle szauna létezik. Van, amelyik gőzképzés mellett hoz létre megfelelő forróságot, miközben párás levegő alakul ki, de létezik teljes száraz változat, ahol csakis a mi izzadságunk jut a légkörbe.

A rendszeres hideg-meleg körülmények váltakoztatása erősíti a védekezőképességünket, de azért nem árt figyelembe venni, hogy a komoly szív- és érrendszeri betegséggel küszködőknek, nem előnyös a szauna kipróbálása. Eddig főként különböző helyeken volt rá mód, hogy beüljünk egy rövidebb időre, de a modern fejlesztések révén, a szauna most már az otthonunkban is jelen lehet.