Komposztálás gabonakorpával


A főzések során elég nagyobb mennyiségű zöldséghéj és gyümölcshéj marad meg, de ezeket ne dobja ki, inkább használja fel egy kis tojáshéjjal és falevéllel összekeverve! A keverékhez adjon Bokashi-t és levágott füvet, majd várja a végeredményt. A Bokashi az edényben történő komposztálás remek kiegészítője. Nem muszáj nagy adag komposztot készíteni, ha nem rendelkezik túl nagy kerttel. A kisebb méretű virágágyások és cserepes növények kiváló tápanyagforrása lehet a házilag készített komposzt.
Az előbb már említett Greenman Bokashi egy gabonakorpával és egyéb hordozóanyagokkal kevert, jótékony hatású probiotikus termék, ami mikroorganizmusokat tartalmaz. Ezek az anyagok a zacskóban még inaktív formában vannak jelen. Amint érintkeznek a háztartási hulladék nedves tartalmával, azonnal aktiválódnak és elkezdik lebontani az adott anyagokat. A komposztálás során nem minden háztartási hulladék használható fel. Csak és kizárólag abból lehet komposzt, ami biológiailag gyorsan lebomlik, mint a tojáshéj, a falevél, a levágott fű, a romlott zöldség, vagy a gyümölcshéj.