Kesernyés ízéről ismert a gin

Remek ital a gin
Remek ital a gin

Sokan mindig is szerették azokat az alkoholos italokat, amelyek egy jellegzetes, markáns, kesernyés ízzel rendelkeznek. Ez teljesen igaz a gin szeszesitalra is, amelyik talán ennek a kvalitásnak köszönhetően annyira elterjedt, nem csak azokban az országokban, amelyek először kezdték el az előállítását, hanem bizony más államokban is.

A gin nem más, mint egy speciális alkoholos nedű, amelyik olyan semleges ízű alkoholpárlatból készül, amelyiknek az ízesítésében teljes mértékben részt vesz a közönséges boróka egyedi tobozbogyója. Ha minőségi, színvonalas szeszről van szó, akkor az alkoholpárlat legtöbb esetben gabonaszesz. Rengeteg gyártó például az ízesítést tekintve különleges fűszereket is alkalmaz annak érdekében, hogy azok is nyugodtan fogyasszák a gin italt, akik például annyira nincsenek oda a kesernyés ízért.

Azonban azt minden egyes gyártó pontosan tudja, a fűszerezés mellett a boróka kell domináljon annak érdekében, hogy az igen közkedvelt és népszerű gin alkoholos nedű ne veszítsen a jellegzetes ízéből és aromájából.