Képezhetjük magunkat a Google segítségével

Manapság már egyre gyakrabban találkozhatunk a Google képzés fogalmával, illetve annak számtalan formáival. Az online tanulás ezen módja rendkívüli népszerűségnek örvend napjainkban. Ennek a hihetetlen térnyerésnek egyetlen átfogó oka van: a fejlődés. Jelenleg az internet korát éljük és a számítástechnika rohamléptékű fejlődése a gazdaság és az üzleti szféra minden más ágazatára is hatással van. Tehát, ha lépést szeretne tartani a világgal, Önnek is vele együtt kell változnia, a Google tanfolyamoknál pedig keresve sem találna erre jobb eszközt.

Google – dióhéjban néhány információ

A Google LLC egy kaliforniai részvénytársaság, amit eredetileg a Stanford Egyetem két diákja, Larry Page és Sergey Brin alapított 1998-ban. Megrögzött célként lebegett előttük egy olyan internetes keresőmotor megalkotása, ami gyors és mindenekelőtt sokkal relevánsabb találatokkal segíti a használóját. Mára a Google a világ leglátogatottabb internetes oldala lett és naponta több mint 200 millió kéréssel fordulnak a Szilícium-völgyi társaság mindentudó szervereihez.

Több, mint egy kereső

A 2010-es évekre a Google már jócskán kinőtte az egyszerű keresőmotor szerepét és amellett, hogy olyan különböző hálózatalapú szolgáltatásokat nyújt, mint a levelezés (Gmail), tárolás (Google Drive), webes térkép (Google Maps), gépi fordítás (Google Translate) és videómegosztás (YouTube), az oktatás útjára is ráléptek. Matt Grittin, a Google európai ágának elnöke szerint ugyanis, a következő 10 évben a munkahelyek 90%-a digitális ismereteket is megkövetel majd. A megfelelő tudás hiányából fakadó űr betöltése érdekében indult útnak a számtalan Google képzést összesűrítő Grow with Google nevű kezdeményezés.

A Google képzései már hazánkban is igénybe vehetőek

A digitális trendekhez való felzárkózást segítő ingyenes felnőttképzések már 2015-től jelen vannak Európában. Magyarországon 2017-ben léptek színre, méghozzá Digital Workshop néven. Amennyiben Ön is csatlakozni szeretne a Google tanfolyamokon résztvevő több mint 40 ezer főt számláló csoporthoz, nincs másra szüksége, mint egy működőképes számítógépre és internetre. Akár a saját vállalkozásán szeretne lendíteni, akár egy új projekt megvalósításán töri a fejét, netán csak a szakmai önéletrajzát tupírozná fel, a több mint 150 Google képzést tömörítő projekt készséggel áll a rendelkezésére. Nézzük, miről is van szó! Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhányat a legismertebb program és tanfolyam közül, illetve megismerheti azokat a webes eszközöket, amelyekkel új szintre léptetheti a vállalkozását.

Google tanfolyamok cégvezetőknek

Legyen az egy multinacionális mamutcég vagy egy pici horgászbolt, minden vállalat legfontosabb célja a profitszerzés. Ehhez a világhálónak is megvannak a maga lehetőségei és csak arra várnak, hogy kiaknázhassuk azokat. Az egyik ilyen eszköz a Google Cégem (My Business) névre hallgat, aminek alkalmazásával saját cégadatlapot hozhatunk létre a vállalkozásunknak, hívogató képekkel és ajánlatokkal megspékelve. A díjmentes webinárium alatt játszva megtanulhatja, miként vonzhat még több ügyfelet.

Ingyenes képzésekkel a jobb reklámért

Bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy egy jól kivitelezett hirdetés szó szerint aranyat érhet. A hatalmas és színes reklámtábla vagy a villódzó betűk csak lokálisan oldják meg a figyelemfelkeltést. A Google képzések során azonban elsajátíthatja, hogyan promotálja sikeresen a portékáját a virtuális térben is. A Google Ads hirdetési platformjának használatát tehát szintén ingyenes felnőttképzés keretein belül teheti magáévá.

Ingyenes felnőttképzés álláskeresőknek

A Digital Workshop égisze alá tartozó Google képzések természetesen nem csupán már meglévő üzletemberek fejtágítására összpontosítanak, de azoknak is segítő kezet nyújtanak, akik csak most ismerkednek a marketing világával. Amennyiben Ön is a pályakezdők tanulóéveit tapossa, lendítsen egy nagyot a saját szekerén! Lessen el pár hasznos tippet a meggyőző önéletrajz készítésével kapcsolatban, szerezzen új készségeket és vértezze fel magát az állásinterjúkra való tökéletes felkészüléssel!

Találja meg önmagát a Digital Workshop segítségével!

Valószínűleg többször feltették gyermekkorában azt a kérdést, hogy „mi leszel, ha nagy leszel?”. De az ember önmagától talán még ennél is többször kérdezi meg. A tanulmányok befejezése után gyarapodnak a kérdőjelek, ezzel arányosan a remény is fogy a stabil és jól fizető állás megtalálására. A Google és a Coca Cola közös projektje, az #énjövőm program azonban segít elindulni az úton, többletmotivációt, ötleteket ad és a könnyebb érvényesülés érdekében hasznos tanácsokkal látja el az ingyenes képzések résztvevőit.

Ötletből valóság

Világrengető ötlete támadt és imádja az innovatív megoldásokat, de az induláshoz nincs még táptalaj? A Google képzés ebben az esetben sem engedi el a kezét. A már említett tanfolyamok mellett, egyedi kurzusok segítik a kezdő vállalkozókat, illetve számtalan olyan hasznos webes eszköz használatát is elsajátíthatja, mint a Google Analytics, a Market Finder vagy az App Monetization from Udacity.