Jó, ha számíthatunk a munkahelyünk támogatására

Manapság szerencsére már egyre többször találkozhatunk a munkajogi berkeken belül a családbarát munkahely kifejezéssel. Ez a növekvő tendenciát mutató jelenség rendkívül bizalomgerjesztő hatással van a fiatal pályakezdők és a régi motorosok körében is. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen életünk legnagyobb része munkával telik, míg napjaink másik hányadát a családunkkal töltött idő teszi ki. A magánélet és a hivatásunkból fakadó kötelezettségek elvégzése közötti határ azonban gyakran összemosódhat, viszont egy igazán családbarát munkahely esetében nem maradunk segítség nélkül.

A vállalati kultúra a cég ars poeticája

Új munkahely kiválasztásánál számos olyan sarkalatos pontot veszünk figyelembe, amely végleg eldöntheti valamelyik irányba a képzeletbeli mérlegünk nyelvét. Természetesen a fizetés nagysága és a munkahely távolsága döntő fontosságú tényezők szinte minden álláskereső szempontjából, de már egyre többen tartják szem előtt a potenciális kenyéradó vállalati kultúráját, azaz minden olyan értéket, amelyet az adott cég képvisel. Ha ezek a „személyiségjegyek”, megegyeznek az Ön elveivel, valószínűleg jó helyen jár.

A nagy hatalom nagy felelőséggel jár

A családbarát munkahely eszméjének térnyerése párhuzamba vonható a 60-as években kialakult üzleti fogalom, a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility), azaz ahogyan a köznyelvben emlegetik, a CSR megjelenésével. Egy vállalat CSR-politikája leginkább a társadalom érdekeit támogató tevékenységeiben manifesztálódik. Ide tartoznak a környezetvédelmi intézkedések, az adományozás és természetesen az üzletfelekkel, illetve az alkalmazottakkal szemben tanúsított etikai magatartás.

Miért jó dolog családbarát munkahelynek lenni?

A családbarát munkahelyek előnyeit nem csupán a munkavállalók élvezhetik, de ezzel a stratégiával a munkáltatók is sokat profitálhatnak. A nyíltan családbarát politikát folytató vállalatok nagyobb reflektorfénybe kerülhetnek versenytársaikkal szemben, vonzóbbakká válnak nem csak az álláskeresők szemében, de esetleges partnercégek esetében is. A már foglalkoztatott személyek lojálisabbakká válnak, amely hatás a munkavégzés minőségén is sokat javíthat.

Sokak számára áldás a rugalmas munkaidő

A Covid-19 okozta megszorítások sok munkavállalót és munkáltatót köteleztek egyaránt távmunkára, s ez a kényszerhelyzet ágyazott meg a pandémia enyhülését követő hibrid munkavégzésnek is. A rugalmasabb munkaidőnek hála több időt tölthetünk a családunkkal, a fiatalabbak pedig tanulmányokat is folytathatnak munkaidő mellett. A családbarát munkahelyek előtérbe kerülésének abszolút győztesei pedig kétségkívül a kismamák lehetnek.

Elismerés az újdonsült anyukák irányában

Egy kisgyermek születése a legszilárdabb lábakon álló családok életét is fenekestől felforgatja, hiszen a szülőszobát elhagyva már semmi sem lesz a régi. A babák körüli teendők elvégzése rendkívül elismerésre méltó feladat, viszont az anyai szerepkörből hosszú évek után munkába állni, talán még ennél is keményebb dió. Szerencsére a munkáltatók akár több fronton is segítségükre lehetnek a szülési szabadságról visszatérő hölgyeknek.

Atipikus foglalkoztatás

Kétségkívül kijelenthetjük, hogy a gyereknevelésnek még koránt sincs vége a 4-5 éves kor elérésével. A lurkók óvodába és iskolába való szállítása napi feladattá válik, de a szülőértekezlet, vagy rosszabb esetben egy hirtelen lebetegedés is bármikor beüthet. Ennek tükrében teljesen érthető, ha az anyukák röghöz kötött időbeosztása szinte lehetetlenné válik. A hagyományostól eltérő, másnéven az atipikus foglalkoztatási forma azonban kiváló megoldásként szolgálhat, mind a munkavállaló, mind a munkáltató szempontjából.

Kompromisszum, mint a megbecsülés egyik jele

Az atipikus foglalkoztatási forma sokféleképpen manifesztálódhat. A legnépszerűbb változata természetesen a rugalmas munkaidő. Ezen kívül számos munkáltató veszi igénybe a részmunkaidő, azaz a 4-5 órás munkanap nyújtotta előnyeit is. Bár a pandémia előtt is ismert volt, mégis a korlátozások ideje alatt vált igazán bevett gyakorlattá a távmunka, illetve az otthoni munkavégzés. A többgyermekes családanyáknak talán ez a verzió simulhat be a leginkább zökkenőmentesen az épp újjáéledő munkaviszonyukba.

Intézkedések a gördülékenyebb összehangolás érdekében

A mobilisabb munkaidő kialakítása mellett egyéb lehetőségek is adódhatnak család és karrier könnyebb „összefésüléséért”. A munkahelyen létrehozott játszósarok kulcsfontosságú szerepet tölthet be az olyan esetekben, amikor a gyermekek elhelyezése nehézségekbe ütközhet. Szintén hatalmas terhet vehet le az anyukák válláról egy esetleges céges busz, amely a munkavállalók porontyait hivatott szállítani a különböző tanintézményekbe.

Kutyabarát munkahely a felelősségteljes gazdiknak

Magyarországon a kutyabarát munkahelyek is egyre nagyobb teret hódítanak. Mivel legtöbbünk a négylábú barátainkat is családtagként kezeljük, a munkáltatók is nagyobb hangsúlyt fektettek a házi kedvencek felkarolására. Beszámolók szerint ezzel a lépéssel nem csupán az ölebeknél szereztek egy nagy piros pontot, de az irodákban is sokkal jobb, stresszmentesebb lett a hangulat.