Ilyen lépésekből áll össze egy reiki kezelés

Reiki energiablokkok

Hogyha egy pillanatra megállunk a rohanó hétköznapok forgatagában és körültekintünk, akkor egy hatalma káosz kellős közepén fogjuk találni magunkat. Ezek a környezeti hatások teljesen ellentétben vannak azzal, amit a Reiki életmód és életszemlélet képvisel. Állandóan aggódunk valami miatt, ezért folyamatosan nyugtalanok vagyunk.

Az életenergiánk nem képes a harmonikus áramlásra és ezt hamarosan megtapasztaljuk a saját bőrünkön, krónikus betegségek formájában. A Reiki életmód és életszemlélet megtanít minket arra, hogy miként kerekedjünk felül a minket körülölelő káoszon. A kezelés alkalmával felszabadulnak a testünkben található rejtett energiák. A Reiki életmód és életszemlélet tulajdonképpen egy kézrátételes kezelésben teljesedik ki, ami Japánból származik és a 19. század második felében fejlesztette ki dr. Mikao Usui. A keleti gyógyászatban nagy szerepet kap a test mellett, a lélek ápolása is.

Nálunk erre egyáltalán nem fektetnek hangsúlyt. Szedjük a különféle gyógyszereket, sokszor azt sem tudjuk, hogy melyik mire való és elkeseredve várjuk a gyógyulást, de hiába. A Reiki életmód és életszemlélet megtanít az öngyógyító folyamatok beindítására. Az emberbe bele van kódolva már a kezdetektől a testi és lelki regenerálódás. Ezt viszont tudnunk kell használni. Szembe kell néznünk a gondjainkkal és ahelyett, hogy aggódnánk azok miatt, meg kell próbálnunk felülkerekedni, viszont ehhez szükség van a pozitív életszemléletre, ami nem igazán jellemző a lakosság nagy részére.

Mindig másban keressük a hibát, állandóan azon vagyunk, hogy találjunk egy bűnbakot, akit okolhatunk saját gondjaink miatt. A Reiki életmód és életszemlélet követésével azonban elsajátíthatjuk, hogy miként őrizzük meg az egészségünket fájdalmas kezelések nélkül. Végre ki tudjuk zárni a stresszt az életünkből. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy a hirtelen dührohamok már nem lesznek ránk jellemzőek, sokkal nyitottabbak leszünk az embertársaink felé. A Reiki életmód és életszemlélet által feltöltődhetünk energiával, azoknak a rejtett rezgéseknek köszönhetően, amiről eddig nem is tudtuk, hogy léteznek.