Ha nem fűt a villanybojler, hívjon szerelőt!

Nem fűt a villanybojler

A villanybojlerek két dolgot biztosítanak a családoknak. Az egyik a meleg víz, a másik a fűtés. Ha már nem fűt a villanybojler rendesen, akkor a fűtőpompa ment meg vagy eltömítődött az egész fűtésrendszer. Ezt a jelenséget nemcsak Ön tapasztalja, mert más családoknak is megkeserítik az életet.

A vízben lévő apró szerves és szervetlen anyagok idővel lerakódnak a bojlerben, így megjelenik a rozsda és a vízkő is. A szakemberek azt szokták ilyenkor tanácsolni, hogy a fűtőtestekből engedjék ki a vizet, ezzel együtt távoznak a salakanyagok is. A rendszer feltöltése után ellenőrizni kell a villanybojler nyomását, majd ha újból üzembe lett helyezve, ellenőrizni kell a fűtést.

Ha ezután még mindig nem fűt a villanybojler, akkor szakembert kell hívni. Budapesten, a Nyári Tibor és Nyári Zoltán alkotta családi vállalkozásra bármikor számíthat, hiszen 20 éve foglalkoznak bojlerjavítással és vízszereléssel. Érdemes 2-3 évente karbantartás miatt is hívni őket, amikor eltávolítják a vízkövet és kicserélik a tömítéseket.