Gluténmentes kenyér: otthon is süthet egyet!

schär.hu

A kenyér fogyasztása a gluténmentes étrendben valódi problémának bizonyul, ugyanis a lisztérzékenységben szenvedő embereknek a leggyakrabban a kenyér hiányzik. Egy meleg szelet kenyér, zsemle vagy egy ropogós vajas pirítós mennyei ízeket garantál. Ezen finomságok nélkül nem annyira kellemes a mindennapi étrend, viszont senkinek sem kell lemondani az említett csemegékről.

A schär.hu linkre kattintva mindent megtudhat arról, hogy hogyan kell otthon gluténmentes kenyeret sütni. A gluténmentes étrendet az orvosok fejlesztették ki azoknak a személyeknek, akiknek az immunrendszerük hevesen reagál az említett anyag jelenlétére. Habár az üzletekben vásárolhatunk gluténmentes kenyeret, de az általában száraz, íztelen és jellegtelen.

Tehát, mielőtt úgy döntene, hogy gluténmentes kenyeret vásárol, gondolkozzon el azon, hogy miként készítheti el otthon! Valószínűleg sok háziasszony próbálkozott már a kenyérsütéssel a gluténmentes lisztek felhasználásával. Minden évben nő a gluténre érzékeny személyek száma. Ráadásul a gluténtartalom növekedésével a glikémiás index is növekszik.

Az ebben az anyagban gazdag termékek nagymennyiségben történő állandó fogyasztása hozzájárulhat a cukorbetegség vagy az elhízás kialakulásához is. Ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a gabonafélékről, ha egészségesek akarunk maradni, ugyanis a gluténmentes kenyér egészséges és nagyon finom. Továbbá, a kellemes ízének köszönhetően, másnap is jóízűen fogyasztható.

Természetesen a súlycsökkentő diétákhoz lehet ilyet vásárolni vagy sütni, ami a nagymennyiségű rosttartalma miatt elősegíti a fogyást. Viszont, ha ilyen speciális étrendet olyan betegségek okozzák, amelyek kizárják a fogyasztását, akkor teljesen el kell távolítani a búzalisztet az étrendből.

Ily módon és némi erőfeszítéssel igazán finom süteményeket és gluténmentes kenyeret lehet sütni a tűzhelyen, a főzőgépben és természetesen a sütőben is. A gluténmentes étrend betartása nem mindig könnyű feladat, így gyakran tudást és különös figyelmet igényel.