Gesztenyeliszt a paleolit ételekben

Gesztenyeliszt
Gesztenyeliszt

A paleolit szerelmeseinek jó hír, hogy nem kell lemondaniuk a palacsintáról. A paleolit palacsinta megszólalásig hasonlít a hagyományoshoz, bár természetesen nem tartalmaz tejet, cukrot és fehérlisztet. A palacsinta, amit alkalmanként paleocsintának is neveznek, kókusztej és gesztenyeliszt hozzáadásával készül. A sütését lassabb tűzön végezzük és mindaddig nem fordítjuk meg a sült finomságot a palacsintasütőben, amíg teljesen le nem vált a tészta az edény faláról. A paleo palacsinta kissé sötétebb színű a hagyományos társánál. Gesztenyeliszttel a hagyományos búzaliszt helyettesíthető, felhasználásával a megszokotthoz hasonló paleolit ételek készíthetőek. Süthetünk többféle süteményt, muffint, pitét vagy piskótát is gesztenyelisztből, a búzaliszt teljes elhagyásával. A gesztenyeliszt kitűnően illik a kakaós, diós és mandulás, valamint a mogyorós édességekhez is. A gyorsan megsüthető piskótánkat töltsük meg cukormentes paleolit kókuszkrémmel és máris egy remek paleo desszerttel kínálhatjuk meg vendégeinket.