Fritőz vásárlási tanácsok- Milyet érdemes választani?

fritőz

Az olajjal, serpenyőben történő sütésnek létezik kényelmesebb és praktikusabb módja is. Igen, nem más ez, mint a fritőz használata. A készülékben az olaj teljesen ellepi az ételeket, így a sütés alaposabban és gyorsabban kivitelezhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan biztonsági szempontok miatt is mellette teszik le a voksot, hiszen esetében nem fordulhat elő, hogy a forró olaj kifröccsen.

Az állítható hőfok nagy előnynek számítfritőz

A takarékosság iránti igény is a fritőz mellett szól, hiszen az abban felhasznált olaj többször is alkalmazható. Mivel a készülék állítható hőfokkal rendelkezik, így az olaj biztosan nem ég meg benne.

Az olajszag is a múlté, viszont arra figyeljünk, hogy mekkora fritőzt vásárolunk, és szétszedhető-e a kiszemelt típus. Amennyiben nem, úgy a tisztítás igen nehézkes lehet. S hogy milyen fritőzt érdemes vásárolni?

Többféle árkategória, eltérő tudásfritőz

Az alap készülékek általában egy-két kilogrammnyi ételkapacitással rendelkeznek és rendszerint alap felszereltséggel rendelkeznek, vagyis sütéshez ideálisak. Ha azok közé tartozol, akik gyakran sütnek, akkor a középkategóriás megoldások ajánlottak Számodra.

Ezek a modellek már extra funkciókat is kínálnak. A forgókosár, a szabályozható termosztát, a rozsdamentes acélkivitel és az ellenőrzőablak tipikusan ilyennek számítanak.

Energiatakarékos, korszerű fritőzökfritőz

Ugyan a leginkább magas árkategóriába tartoznak a háziasszonyok álmának számító fritőz fajták, de ha gyakran serénykedsz a konyhában, akkor megéri a befektetés. A takarékos energiafelhasználás csak egy pozitívum, de mellette egészséges megoldásokra is képes. A kivehető edény és a forgókosár a kényelmet szolgálja, hasonlóan a tapadásmentes belső és a mosogatógépben történő tisztíthatóság.

Az ünnepekhez közeledve jó ötlet lehet a fritőz ajándékozása. A háziasszonyok számára igazi könnyebbség lehet egy ilyen eszköz, de a szülőket, nagyszülőket és érdemes lehet meglepni egy fritőzzel. Nagymértékben megkönnyíti a konyhai feladatokat, hogy biztonságosságáról már ne is szóljunk. Nem kell mellette állni, és az olajfröccsenéseket is elfelejtheted.