A fog idegelés összetett, de fájdalommentes eljárás

Fog idegelés

A fogászati eljárások között sok olyan van, aminek a megnevezése sokkal ijesztőbb, mint amilyen valójában. Például a fog idegelés elsőre félelmetesen hangzik, de valójában nem olyan szörnyű, mint ahogy gondolnánk. Ez igazából azt a beavatkozást jelenti, amikor egy olyan fogat kezelnek, amelyiknek nemcsak a felületén van szuvasodás, hanem az megfertőzi a belsejét is és az idegek begyulladnak.

Ilyenkor a romlott részeket el kell távolítani és meg kell nyitni a fogat, hogy hozzá lehessen férni a fogcsatornákhoz. Fog idegelés során a fogorvos megtisztítja a gyökércsatornákat az erre alkalmas speciális műszerekkel. Miután minden gyulladt ideget eltávolít, egy fertőtlenítőszert fecskendez be, ami kiszárítja a kezelt területet.

Ezután gyógyszeres tömést tesz be, ami 1-2 héten belül fejti ki hatását, így majd a megbeszélt időpontban, újra el kell látogatni a rendelőbe. Ha ekkor már teljesen fájdalommentes lesz a terület, vagyis a fog idegelés sikeresen zajlott le, akkor elkészülhet a gyökértömés, aminek száradnia kell, ezért a fogkorona még mindig nem építhető fel.

Ez egy következő alkalommal készíthető el, amikor attól függően, hogy mennyi szuvas részt kellett eltávolítani, töméssel vagy egy korona megépítésével történik. Tehát egy kissé hosszadalmas a folyamat, de nem kell tartani tőle, ahogy a fogciszta eltávolításától sem, mert azt is korszerű módszerekkel végzik.

Már a fogciszta eltávolítása ára sem ad okot az aggodalomra, mert rutin beavatkozásnak számít, amiért minimális összeget kérnek el a szakértők. Valójában a röntgen felvételt, az érzéstelenítőt és a pár perces, fájdalommentes műtétet kell megfizetni, ami azonban sok problémától és rengeteg fájdalomtól óvhatja meg a pácienst.

Az idejében felismert ciszta könnyen kezelhető és még a fog sem sérül miatta, így a fogciszta eltávolítás ára megéri a kifizetést. Ha úgy érzi, hogy valami probléma van, fájdalmat érez nyomásra vagy rágás közben, akkor ne gondolkodjon mennyi lehet a fogciszta eltávolítás ára, hanem minél hamarabb konzultáljon egy specialistával!