Emiatt elengedhetetlen a nyalósó

Fontos a nyalósó

A lovakat tartó személyeknek kötelezően tudniuk kell, hogy a különféle nyomelemek, vitaminok és az ezeket tartalmazó táplálék-kiegészítők létfontosságúak a lovak szervezetének optimális működését tekintve.

Mivel sok gyümölcs és zöldség vitaminértéke sajnos nem ugyanaz, mint évekkel ezelőtt, ezért a nyalósó beszerzése kötelező. Manapság már nem is lehet elképzelni a szeretett patások tartását és etetését e nélkül. A tapasztaltabbak is alátámaszthatják, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok csak két részét fedik le a lovaknak elképesztően fontos hat tápanyagnak. A maradék négyet a víz, szénhidrát, protein és zsír jelenti. A szakemberek úgy vélik, hogy a kifejlett, tenyésztésben nem lévő lovak, amelyek csakis könnyű munkát végeznek, a legelőn hozzá tudnak jutni a megfelelő színvonalú és mennyiségű hat tápanyaghoz.

Természetesen ez csak akkor adott, ha biztosítva van a nyalósó és a víz. Azonban amikor a ló igenis szinte naponta több óra munkát végez, ennél többre lesz szüksége ahhoz, hogy sokáig erős és egészséges maradjon.