Emeljen hidat hiányzó fogai közé

Gyönyörű mosoly

Mi a teendő, abban az esetben, hogyha valamiért elveszítjük az egyik fogunkat? Szerencsére vizuális módon fogászati híddal pompásan pótolhatók a hiányzó fogak közötti hézagok. Csupán annyi dolgunk van, hogy betérünk a Clinidenthez, ahol orvosolnak minden ilyen és ehhez hasonló problémát. Normális esetben ennek magától értetődőnek kellene lennie, azonban nem az, mivel sokan megvárják, amíg kiesik a foguk.

Ez lehet furán hangzik, de egyesek, akikből elég sok van, csak akkor fordulnak fogorvoshoz, amikor már késő. Pedig milyen szerencsés az az ember, aki élete végéig a saját fogait használhatja mosolygáshoz, rágáshoz, a szavak képzéséhez. Elég lenne csupán félévente egyszer eljárni ellenőrzésre és sokkal kevesebb lenne a szuvas fog. Amikor ki kell húzni, az azt jelenti, hogy a fog menthetetlen állapotba került. Nem segít a tömés, de még a gyökérkezelés sem. A hézagok nem maradhatnak szabadon, mert megnehezítik a rágást, gyakran vérezhet az íny emiatt, ráadásul nagyon csúnyán néz ki, főleg ha az első fogaink valamelyikéről van szó.

Fogászati híddal ki lehet javítani ezt a problémát, még akkor is, hogyha két egymás mellettit kell pótolni. Amennyiben a hézagok mellett elhelyezkedő fogak egészségesek, gond nélkül rögzíteni tudja a fogorvos ezekhez a pótfogakat. Gyorsan meg lehet szokni és még az életmódunkban is javulást fogunk tapasztalni. A hiányos fogsorral korántsem az a legnagyobb baj, hogy rosszul néz ki, hanem az, hogy nem leszünk képesek olyan mindennapi dolgokra, mint az evés.

Ki szeretne élete végéig mindent pépesítve enni? Természetesen senki, ezért ne várjunk, amikor elveszítettük valamiért a fogainkat! Ahogy telik az idő, úgy elkezd deformálódni a fogsor és a harapásunk sem lesz szabályos, ráadásul fogszabályzóval sem lehet addig helyrehozni. Egy szó, mint száz, rengeteg gondot előzhetünk meg azzal, hogyha a fogorvosokra hallgatunk és nem engedjük, hogy a fogaink között tátongó hézagok megnehezítsék az életünket. Nem szabad félni a fogorvostól, ugyanis az innovatív technológia már garantálni tudja a fájdalommentes beavatkozásokat.