Ekcéma kezelése és megelőzése

Ekcéma kezelése
Ekcéma kezelése

A begyulladt bőrfelület viszkető, égető érzéssel jár és az érintett hámréteg kihólyagosodik, valamint rosszabb esetekben seb is képződik. Ekcéma kezelése során első lépésben meg kell találni az allergiás reakciót kiváltó allergént, majd ezt el kell távolítani a közvetlen környezetből.

Miután az allergiás reakciót kiváltó tényezőt kiiktatta, az ekcéma helyi és belső, gyógyszeres kezelése következik. Érdemes a bőrgyógyász tanácsát kikérni, aki megfelelő kezelést tud felírni a bőrgyulladás ellen. Ha megszabadult ettől a kellemetlen bőrirritációtól, óvakodnia kell, hogy az ezt okozó tényezőkkel ne érintkezzen ismét, hiszen újra kialakulhat az allergiás bőrreakció.

Az ekcéma kezelése nem egyszerű feladat, hiszen az allergiát kiváltó tényező sokféle lehet, mint például állatszőr, toll, különféle kozmetikai szerek, pollen, stb. A bőrirritáció elkerülése érdekében, használjon minőségi, növényi kivonatokból készült natúrkozmetikumokat, amelyek megfelelően táplálják és védik a bőrt! Kerülje az allergiás tüneteket kiváltó tényezőkkel való érintkezést, az egészsége érdekében!