Hogyan segít egy szexuálpszichológus?

Pszichológus

Ha párkapcsolati problémái vannak, akkor egy szexuálpszichológus lehet a megoldás Önnek. Nem szabad elfelejteni, hogyha valaki időben segítséget kér, akkor a párok között kialakult rossz helyzet is javítható. Egy megfelelő tapasztalattal rendelkező pszichológus önismereti, családi és pályaválasztási nehézségek esetén is tökéletes választás. Igaz, hogy nem lesz a barátja, viszont neki bármit elmondhat. A bizalmasa lesz. Bármilyen gondokkal is küzdjön, mindent megbeszélhet az orvosával.

Egy szexuálpszichológus kifejezetten a párkapcsolat is és intimitással összefüggő problémákra koncentrál. Természetesen neki is meg kell ismernie az adott személy jellemét, de elsősorban a szexuális életében felmerülő nehézségekre fogja felhívni a figyelmet. Ha Ön többre vágyik, mint a párja, de úgy érzi, hogy nem tudja ezt megfelelő módon közölni vele, akkor keressen fel egy szakembert! A pszi.hu weboldalon számos remek szakértő közül válogathat, akik mind-mind szeretik és értik is a hivatásukat.

A szexuálpszichológus mindig megtalálja a megoldást

Nagyon sokan azért nem mernek felkeresni egy pszichológust, mert attól félnek, hogy kidobott pénz lesz az ablakon. Azonban ez nem igaz. Egy igazán elhivatott szakértő addig fog próbálkozni, amíg az áttörés végül bekövetkezik az emberi fejlődésben. Sokszor az embereknek csak arra van szükségük, hogy kibeszéljék magukból a problémáikat. Sokan tényleg csak arra vágynak, hogy meghallgassák őket, tanácsot adjanak vagy segítsék az érzelmi fejlődésüket.

Egy szexuálpszichológus a párkapcsolati gondokra koncentrál. Például az egyik fél többet szeretne az ágyban vagy csak több törődésre vágyik a kapcsolatában. Azonban a másik fél ezt nem veszi észre és egyszerűen nem tulajdonít neki nagyobb figyelmet. Ilyenkor szoktak akadályok keletkezni a párok között. A pszichológus mindenkit végighallgat és ha úgy látja, akkor otthon megoldandó feladatot ad. Ez arra is jó, hogy az ember megismerhesse önmagát, a jellemét és a tudásához mérten hozza ki magából a legtöbbet.

A legtöbb szakértő úgy gondolja, hogy nincs megoldhatatlan feladat számára. Az is igaz, hogy minden gondot másképpen kell kezelni, de mindenre van megoldás. Ahhoz viszont, hogy létrejöhessen egy érzelmi fejlődés, a pároknak is maximálisan oda kell figyelniük. Nemcsak egymásra, de arra is, hogy a szakember mire kéri őket. Első körben megpróbálja megismerni a párokat, majd feltérképezi a nehézségek gyökerét. Ez a komplex hozzáállás fogja jelenteni a megfejtést.

Az elfogadó és támogató légkör, ami körülveszi a pácienst, már önmagában is ösztönzően hat. Az a baj, hogy nagyon sokan fel sem ismerik, ha valamilyen gonddal küzdenek. Azonban olyanok is léteznek, akik tudják, hogy valami nincs rendben, de egyszerűen nem ismerik a lépéseket, amikkel ezen változtathatnának. Egy szakember tartós és minőségi változást próbál elérni a kliensek életében.

A szexuálpszichológus kiaknázza a lehetőségeket

Nagyon fontos megértenie, hogy amikor úgy gondolja, nehézségei támadnak az életben, a munkahelyen, amik rányomják a bélyegüket a magánéletére is, szakemberhez kell fordulnia. Az élet kihívásai és a folyamatos alkalmazkodás ronthatnak az intim együttléteken. Egy szexuálpszichológus megtalálja az egyensúlyt a párkapcsolati nehézségeken túl is. A stresszes, rohanással teli mindennapok, a folyamatos munkavégzés, az állandó mókuskerék, amiben az emberek élnek, túl tudják feszíteni a húrt.

Ez pedig előbb-utóbb elpattan. Hogy miként, az csak attól függ, hogy a támogatásra vágyó fél kap-e hozzá elegendő támogatást. A szakember megpróbálja megérteni a problémákat, azon munkálkodik, hogy átlássa a kezeletlen szituációkat és végül megoldást kínáljon. Ez eltarthat pár hétig, olykor hónapig, a nehezebb esetekben pedig évekig. Vannak, akik azért szeretnek pszichológushoz járni, hogy kibeszéljék magukból az éppen aktuális történéseket, ezeket megértsék és végül megtörténhessen a fejlődés.

Egy jó pszichológus alkalmazkodik és előrelátó

A mindennapi kihívások sokaknak stresszt generálnak. Akiknek már a napi bevásárlás, a nagy embertömeg is kihívást jelent, mindenképpen forduljanak szakemberhez! Ez ugyanis a magánéletükre is olyan kihatással lehet, ami a kapcsolatukat veszélyezteti. Egy szexuálpszichológus a boldogság és az elégedettség felé próbálja terelni a pácienseket. Általánosságban elmondható, hogy az emberi kapcsolatok annyira szövevényesek és bonyolultak, hogy a bennük felbukkanó gondok maguktól nem is tudnak megoldódni.

A rendelő kialakítása is olyan hangulatot sugároz, ami az empátia, a nyugalom és a türelem szigete. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztania az igényeihez leginkább illő szakértőt és a beszélt időpontban megjelennie. A szakember foglalkozni fog az önismereti gondokkal, valamint azzal, hogy a páciens érzelmi szinten miért nem tud fejlődni. Mi lehet az akadály, ami miatt nem lehet teljes a páciens boldogsága és elfogadása. Ha teljesebb és minőségi életet szeretne élni, nem akar mások gondjaival is foglalkozni, akkor ne habozzon tovább! Beszélgessen el egy megértő és célorientált szakemberrel!