Dr. Kárász Tamásnak fontosak a páciensei

Orrplasztika

Dr. Kárász Tamás lelkiismeretes orvos, aki a több mint 20 éves szakmai tapasztalata alatt, 9000-nél is több orrműtétet hajtott végre. Eddig minden páciense teljes elégedettséggel távozott a doktor úrtól. Dr. Kárász Tamás számára az önfejlesztés rendkívül fontos, hiszen a technológiák folyamatosan változnak. Nincs ez másként a plasztikai sebészet vonalon sem. Folyamatosan arra törekedett, hogy a pályája elején sok beteggel találkozhasson és dolgozhasson együtt. A gyakorlat csak így tudott kialakulni az évek során.

Dr. Kárász Tamás jelentős mértékű szakmai tapasztalatra tett szert, különös tekintettel az orrplasztikára. A nyitott orrműtéti eljárásban a doktor úron kívül, hazánkban még egy orvos rendelkezik ilyen nagymértékű tapasztalattal. Az orrspecialista azon 3 orvos közé tartozik ma Magyarországon, aki mind rendelkezik fej-nyak sebészeti, fül-orr-gégegyógyászati és plasztikai sebészeti szakvizsgával. Dr. Kárász Tamás a világ több táján is részt vett nemzetközi orrkurzusokon és tagja az Európai Fej-Nyak Sebészeti Akadémiának.

Dr. Kárász Tamás miként vélekedik az orrplasztika műtétekről?

A sokéves tapasztalatának köszönhetően, igazán jó művészi képességei alakultak ki az orrok faragása miatt. Nagyon jó a szépérzéke, ezért, ha valakinél úgy láthatja, hogy nincs szüksége a változtatásra, akkor egyszerűen nemet mond. Az orrplasztika mellett, érdemes megemlítenünk, a rádiófrekvencia-asszisztált fülplasztikát, amit a doktor úr és dr. Tizedes György fejlesztettek ki. 2005 óta gyakorlatilag csak ezt alkalmazza, ha fülműtétről van szó.

Ez a speciális beavatkozás minden olyan korábbi technika előnyös oldalát egyesíti, ami lehetővé teszi a nem operált megjelenésű fül külső formájának alakítását. Ez a technológia jár a lehető legkevesebb szövődménnyel. A doktor úr úgy gondolja, hogy az orrplasztikai eljárások közül, a nyitott változat a legideálisabb megoldás. Ennél az eljárásnál ugyanis egyszerűbben lehet megváltoztatni az orr formáját, lefaragni a csontból, ha szükséges és kiegyenesíteni azt. Természetesen egészségügyi problémát is képes a plasztikai beavatkozás során orvosolni.

Az orrplasztika miként zajlik?

Mint minden műtéti beavatkozás előtt, a plasztika előtt is szükséges a vérvizsgálat és az EKG, ugyanis az alapos és mindenre kiterjedő szűrővizsgálatot a páciens nem hagyhatja ki. Ha itt mindent rendben találtak, akkor következhet a műtét. Ez körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. Ennek ideje a kiválasztott technika és a korrekció nagyságától függ. Az eljárás előtti időszakban érdemes a szervezet vitaminraktárait feltölteni, hogy a lábadozás alatt az immunrendszer megfelelően tudjon dolgozni.

Az orrplasztika után 1 éjszakát bent kell tölteni a megfigyelőben. Az utána való héten pedig célszerű otthon maradni. Ez nem is lesz nehéz, hiszen a megműtött orral nem igazán lesz kedve az embernek városnézésbe kezdeni. Az első pár napban előfordulhat erős váladékozás és fájdalom. Ez utóbbi csökkentésére fájdalomcsillapító tabletta ajánlott. Ezek a tünetek azonban pár nap alatt elmúlnak.