Dia mese a családi mókázáshoz

Dia mese
Dia mese

Bizonyára Ön is játszott gyermekként a nagyszülők régi diavetítőjével. Nem szeretné ugyanezt az élményt átadni a gyermekei számára is? Amikor összegyűl a család némi ropogtatnivaló és finom gyümölcslé, kakaó vagy forró csoki társaságában, villany lekapcsolása után, zúgva, búgva elindul a dia mese.

A mai gyerkőcök már el se tudják képzelni, hogyan lehet elektromos áram, internet vagy modern elektronikai kütyük nélkül mesét nézni. Mutassa meg, hogyan is működött ez régen! A dia mese garantáltan nagy élmény lesz minden lurkó számára, hiszen ő maga vetítheti a mesét és a szülők, a nagyszülők vagy nagyobb tesók adhatnak hozzá hangot, felolvasva a képkockák alján levő szöveget.

Felváltva is olvashatnak, így minden szereplő más hangon szólalhat meg, akárcsak a modern, szinkronizált mesékben. Olyan lesz, mintha ott helyben születne meg a történet és a rendezők, operatőrök, színészek, maguk lennének a családtagok. Ilyen mókázásnak egyetlen gyermek sem tud ellenállni és ha egyszer belekóstoltak, biztosan visszatérő elem lesz a családban a dia mese.