A Danubiana borai messze földön híresek

Danubiana

Hazánkban számtalan híres borászat található, az exportra szánt borok nagy részét mégis egy kevésbé ismert cég biztosítja. A Danubiana név gyakran még a borkedvelők előtt is ismeretlenül cseng.

Ezt azzal magyarázzák, hogy palackozott borok jelentős hányadát a külföldi piacokon értékesítik. Csupán a termékek 10 százaléka kerül a hazai boltok polcaira. Tudni kell azonban, hogy a Danubiana hazánk egyik legnagyobb bortermelő cége. Évente több mint 10 millió palack italt gyártanak.

Ami miatt igen nagy jelentősége van a borászatnak, hogy igen jó minőségű borokat állítanak elő és olcsón forgalmazzák azokat. Így a kiváló ár-érték aránya miatt, bárki hozzájuthat a jó minőségű italokhoz. Családi vacsorák, kerti partik értékes italai között tartják számon a Danubiana borokat.

Külföldön igen népszerűek ezek az italok. Főként Németországban, Angliában és a skandináv országokban értékesítik a borokat, de Kanadában is van rá kereslet. A Danubiana borászat tervei között szerepel a hazai piac meghódítása is.