A CSOK szerepe a családalapításban

CSOK
CSOK

A fiatal pároknak igen nagy terhet jelent az önálló közös életük elkezdése. Lakás nélkül senki sem vág bele szívesen a családalapításban.

Az állami támogatások közül egyedül a CSOK az, amelyik mégis arra ösztönzi a fiatal házasokat, hogy bátran vállaljanak gyermeket, cserébe jelentős összeghez juthatnak, amit lakásépítésre vagy ingatlanvásárlásra fordíthatnak. Ez óriási segítséget jelent sokak számára, valamint igazi ösztönző erőként is hat. Tehát, a CSOK valóban elérte a célját.

A támogatás összege igen változó lehet. Sok szempontot figyelembe vesznek az igények elbírálása során. Mindenképpen megéri igényelni a támogatást annak, aki jogosult rá, hiszen bármilyen csekélység is jól jöhet.

Aki több gyermeket vállal, az még kedvezményes hitelfelvételben is részesülhet, ha a CSOK összege nem lenne elég. Így már valóban kedvező feltételekkel kezdhetnek neki a lakásvásárlásnak és a családalapításnak. Ha szeretné megtudni, hogy miként igényelhető a CSOK vagy kik jogosultak rá, keresse fel a jelzalog.com weboldalt!