Az utántöltött toner használata veszélyes lehet

Eredeti toner
Eredeti toner

Az egyetemisták körében egyre elterjedtebb szokás, hogy a tananyagot elektronikus formában adják-veszik. Ez a tanulásnak a leghatékonyabb formája és a környezetre sem káros. Azonban még mindig vannak személyek, akik az olvasást részesítik előnyben a felkészülés alkalmával, ezért nyomtatott anyagot használnak.

Ezek a fiatalok a vizsgaidőszak idején, 2-3 toner segítségével sem képesek kinyomtatni a rájuk eső részt, ezért gyakran arra folyamodnak, hogy közösen, a lapokat cserélgetve tanuljanak.

Természetesen még megmarad a klasszikus kézi átírás változata is, de valljuk be, nem sok sikert arat az egyetemisták körében. Akkor a legboldogabbak, ha a vizsga is online történik és csak az egér használatára van szükség a tudás átadására. Hogy minél olcsóbban jussanak a nyomtatott oldalakhoz, sokan közülük kitapasztalja, hogyan lehet újratöltött kartust gyártani és igyekeznek addig használni a nyomatatóban, amíg csak lehet. Az így gyártott toner viszont gyakran a nyomtató halálát is okozza, tehát amatőrök figyelem!