Az ügyviteli rendszer jóval egyszerűbb

Sokan választják az ügyviteli rendszert

Az életben gyakran érkezik az ember útkereszteződéshez, ahol el kell dönteni, hogy merre folytatja tovább. Persze ilyenkor fel kell mérni, hogy melyik milyen előnyöket és hátrányokat tartogat.

Az újonnan létesített vállalatok esetében is elérkezik ez a pillanat, hiszen a vezetőknek el kell gondolkodniuk, hogy ERP (vállalatirányítási) vagy pedig ügyviteli rendszer mellett voksolnak, ugyanis a kettő között különbség van, még akkor is, ha ez nem túl nagy. Ezek nélkül elképzelhetetlen a vállalat irányítása. Az egyik jelentős különbség nyilván abban rejlik, hogy az ügyviteli rendszer sokkal könnyebben kezelhető, mint bármelyik vállalatirányítási, ezért a bevezetése sem olyan bonyolult.

Mindez annak köszönhető, hogy a folyamatok során nem végez olyan mély feladatokat. Ezzel szemben, az ERP rendszerek kimondottan a bonyolult és mély folyamatok végzésére lettek tervezve. A másik különbség az árban mutatkozik meg, ugyanis míg egy ügyviteli rendszer csupán százezer és egymillió között mozog, addig egy ERP rendszer már 5 milliónál kezdődik.