Az istenes versek a magyar irodalomban érzelmeket közvetítenek

Istenes versek a magyar irodalomban
Istenes versek a magyar irodalomban

Hívők és útkeresők számára is komoly értékeket hordoznak az istenes versek, hiszen általuk végigkövethetjük akár korunkbeli költőink Istenhez vezető útját is. Ami valljuk be, igazi támaszt nyújthat, mivel hús vér emberek megpróbáltatásait, kétkedéseit és megvilágosodását ismerhetjük meg, ami erőt ad abban, hogy mi is a helyes irányba induljunk el vagy oda térjünk vissza.

Istenes versek a magyar irodalomban is szép számával fellelhetők, amelyek számunkra, magyarok számára tartalmaznak egy olyan pluszt, amivel semmilyen más nyelven írt költemény nem tud pótolni.

Ugyanis hiába értjük az idegen nyelveken írt sorokat, hiába tudunk akár több fordítást is társítani hozzájuk, mert az istenes versek a magyar irodalomban számunkra nemcsak értelmet hordoznak, hanem érzelmet is. Valóban érezni és áterezni a szavakat, mondatokat, gondolatokat mi pedig csak magyarul tudjuk, azon a nyelven, amelyen életünkben először megszólaltunk, amely nyelven először mondtuk ki, hogy szeretet, szerelem, édesanya, hit és Isten.