Az infraszauna kiválasztásának kérdései

Infraszauna kiválasztása
Infraszauna kiválasztása

Az önkényeztetés mesterei nagyon jól tudják, hogy mennyi jótékony hatása lehet egy szaunának. Aki erről meggyőződik, az szinte azonnal abban jár, hogy minél hamarabb egy infraszauna tulajdonosa legyen. A szauna beszerzése és beszerelése is könnyű feladat, a kiválasztása viszont annál nehezebb.

Több kérdést is meg kell válaszolni ahhoz, hogy a döntését később ne bánja meg. Milyen panelek legyenek benne? Ha karbonost választ, akkor kellemesen felmelegítheti a testét, viszont több ideig tart a bemelegítés. Ha teljes spektrumút, akkor a gyors kimelegítés garantált, de intenzívebb a melegségérzet, ezért nem mindenki van oda érte. Milyen fából készüljön?

A vörös cédrus igazán strapabíró, hőálló és nedvességtűrő, de olcsóbb választás a fenyőből készült infraszauna. Hány személyes legyen? Egyedül vagy többen szeretnék használni majd? Milyen extrákkal legyen felszerelve a kabin? Az infraszauna belsejébe lehet szereltetni fényterápiát, zenelejátszót, ionizálót, ózon generátort és szellőző szabályozót.