Az aljzat szerepe a telefonhívásoknál

Aljzat

Amikor megszűnik a telefonvonal, sokan pánikba esnek és azonnal a szolgáltatójukat hívják, de ez egyes esetekben drága hibának bizonyulhat. Bizonyos hibákat az otthoni készülékek is okozhatnak, amelyek nem tartoznak az előfizetői szolgáltatási körökbe. A legtöbb háztartásban egy NTE5 néven ismert aljzat van telepítve, ami egy leválasztható elülső lemezzel rendelkezik és 2 rövid csavarral távolítható el.

Ha eltávolítja ezt az elülső lemezt, akkor leválaszthatja a telefon összes belső kiterjesztését. Ezáltal az aljzat vagy az NTE5 többi része a jobb alsó sarokban láthatóvá válik és használható a bejövő vonal tesztelésére.

Majdnem minden ingatlanban van egy aljzat, bár egyesek kissé eltérő kinézetűek lehetnek és nem mindig rendelkeznek leválasztható részekkel. Néha a padláson vagy az alagsorban találhatóak. Érdemes ellenőrizni azt is, hogy a telefonvonalon keresztül végzett hívások érthetőek és zajmentesek-e. Ha bármilyen probléma merül fel a hívások kezdeményezésénél, jelentse a szolgáltatónak!