Az ADR oktatás fejezetei, részei

ADR oktatás
ADR oktatás

Semmiképp sem lehet veszélyesnek titulált árukat, termékeket úgy szállítani, hogy az adott sofőr nem rendelkezik a megfelelő okiratokkal, amelyeket bizonyos kurzusok elvégzése után lehet megkapni.

Ugyanide tartozik az ADR oktatás is, amelyiknek az abszolválása nemcsak egy egyszerű okiratot biztosít a legális munkavégzés érdekében, hanem olyan szinten készíti fel a sofőröket, hogy azok a legkomolyabb helyzetben is megtalálják a gondmentes, hiba nélküli megoldást.

A veszélyes áruk szállítását, kezelését, csomagolását és lerakodását végző sofőrök, alkalmazottak és személyek képzésével az ADR 1.3 névvel ellátott rész foglalkozik, így köznyelvben és a hatósági ellenőrzéseken is „1.3 fejezet” szerinti oktatásnak nevezik az itt szereplő követelményeket magában hordó tanfolyamot.

Az ADR oktatás tehát roppant komoly folyamat, aminek az elkezdése is bizonyos feltételeket követel meg. A siker érdekében, természetesen egy megbízható cég mellett kell dönteni, amelyik a tapasztalt oktatóinak köszönhetően, alapos kurzust biztosít.