Az ablak vásárlásának nehézségei

Az ideális ablak

Nem minden esetben egyértelmű a helyzet, amikor a természetes anyaghasználat és a műanyag között kell választanunk. Komoly fejtörést okozhat az ideális ablak megtalálásakor, hogy melyik alapanyag mellett döntsünk. Előnyei és hátrányai is vannak mindkettőnek.

A fa például amellett, hogy a maga természetességével páratlan esztétikai élményt nyújt, sajnos nem olyan tartós, meglehetősen drága és folyamatos utókezelést igényel a felülete. Gondosan kell ezt a kezelést alkalmaznunk, hiszen fontos, hogy hatására ne tudjon se nedvességet felvenni, se leadni.

A műanyag ablak sokunknak nem annyira szemet gyönyörködtető, viszont kétségtelen tény, miszerint jóval tartósabb és olcsóbb a fából készült társánál. A felületkezeléssel sem kell bajlódnunk, elég csak letörölnünk róla a szennyeződéseket.

Fontos viszont, hogy kellően jó minőségű, erős műanyagból készüljön, az acélmerevítése pedig legalább 1,5 mm legyen. További felmerülő kérdések az ablak üvegének rétegzettsége és a hőkamrák mennyisége. Ehhez szakértő segítségét vegyük igénybe, mert a nagyobb szám nem feltétlenül biztosít kiemelkedő hatékonyságot.