A storage szerverek megkülönböztető jellemzői

Storage szerver

Ha megkérdeznénk néhány embertől, hogy mi az a tároló szerver, valószínűleg üres pillantásokat vagy változatos válaszokat kapnánk. Néhányan talán azt mondanák, hogy a storage szerverek olyan átlagos kiszolgálók, amelyeknek hozzáadott funkciói vannak.

Néhányan leegyszerűsített dobozként írnák le, amit speciális funkciók végrehajtására terveztek, míg megint mások úgy vélnék, hogy ez a kifejezés csak a hálózati adattárolókra (NAS) vonatkozik.

A tipikus kiszolgálók úgy vannak konfigurálva, hogy több funkciót végezzenek. Ezek fájlként, nyomtatóként, alkalmazás adatbázisként, webes vagy egyéb szerverként működnek. Ezért gyors chippekkel, több RAM-mal és nagy belső merevlemez tárhellyel kell rendelkezniük ahhoz, hogy megbirkózzanak azzal, amire a végfelhasználók használni szeretnék.

Nem ez a helyzet a storage szerverekkel. Ezek ugyanis meghatározott célra készültek, így másképp vannak konfigurálva. A storage szerverek általában egyedi egységek. Alternatív esetben két dobozból – egy tárolóegységből és egy közelben lévő kiszolgálóból állnak.