A nagypaneles készház stabil és ellenálló

Tágas családi ház
Tágas családi ház
Tágas családi ház

Építeni lehet szalmából, fából, téglából és betonból, de ne feledkezzünk meg a vályogházról sem. Mégis egyre többen a nagypaneles készház mellett döntenek.

Miért? Bizonyára a módszer és a technológia pozitívumait tartják szem előtt, mert ennél a módszernél valóban szemtanúi lehetünk annak, hogy miként épül fel a házunk pillanatok alatt. A gyorsaság valóban az egyik legszembetűnőbb jellemzője, ugyanis miután megvannak a kész tervek, azután a gyártás egyetlen nap alatt is elkészülhet, a CNC rendszernek köszönhetően. Miként épül fel egy nagypaneles készház?

A falpanelek és a födémpanelek legyártását követően a helyszínen, vagyis a házunk végleges helyén az elemek össze lesznek rakva. Lényegében ilyen egyszerű, a végeredmény mégsem mondható gyenge szerkezetűnek, ami bármikor összeomolhat.

Sőt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal stabilabb és ellenállóbb például földrengés esetén, a rugalmasságából kifolyólag. Láthatjuk, hogy a könnyűszerkezetes nagypaneles készház nem a gyengeségre utal, hanem a gyorsaságra, ami mögött komoly technológia áll.